IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry има последна изненада за феновете си - телефон с физическа клавиатура

Изпълнителният директор на компанията потвърди, че тя ще пусне последен модел, преди да прехвърли производството в чужди ръце

17:04 | 11.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Канадската технологична компания BlackBerry официално спря да произвежда собствени смартфони, но има нещо специално за най-големите си фенове: нов смартфон, който разполага с нейната запазена марка – физическата клавиатура, пише Bloomberg.

Главният изпълнителен директор Джон Чен подсказа още през септември, но не беше потвърдил до този четвъртък, че подобен телефон наистина ще има. Новината той разкри официално в интервю за Bloomberg TV.

“Имаме един телефон с клавиатура, който бях обещал на хората“, коментира Чен. „Предстои“.

Под ръководството на Чен BlackBerry се насочи от смартфоните към софтуера. През септември компанията заяви, че окончателно ще спре да произвежда и разпространява собствени смартфони. Вместо това ще лицензира марката BlackBerry на външни компании, които да поемат производството на телефоните.

Физическата клавиатура е най-известната част от смартфоните на BlackBerry, а много от предишните потребители на телефоните на компанията страдат за нея, докато пишат имейли на виртуални клавиатури на своя iPhone например.

Чен, републиканец, който беше част от консултативния съвет по износа към президента Джордж Буш, заяви по-рано тази година, че е притеснен от антиимигрантските настроения на Доналд Тръмп. В четвъртък Чен коментира, че се надява, че като президент Тръмп ще се обгради с умерени съветници и ще спре със заплахите, че ще ограничи издаването на визи за чуждестранни технологични работници.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още