IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тим Кук намекна за нов софтуер на Apple за Android

Пускането на Apple Music за Android е начин за „проправяне на път“, твърди директорът на концерна

16:18 | 05.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук изказа мнение, че пускането на Apple Music за Android е начин за „проправяне на път“, предава Engadget. Това се случи по време на специално събитие за служители на концерна. 

Както е известно, Apple Music вече е налична като приложение за таблети и смартфони с Android и дори предоставя възможност за сваляне на песни на харддиска.

Сега Кук поясни, че е възможно отделът по услугите да провери дали не си струва разширяване на този експеримент в посока Android. Какви услуги обаче може да се появят под формата на приложения за Android засега изпълнителният директор не пояснява.

Въпреки това е възможно Apple да предостави iCloud услуги за календар, поща, бележки и напомняния, за да помогне на собствениците на компютри Mac с телефони с Android да обработват своите лични данни. Също така едно разширяване на iMessage за Android може да даде на Apple по-широк достъп от потребители, които сега са ограничени до собствениците на IOS устройства, като iPhone 6s.

Остава отворен и въпросът дали някои услуги, като например iCloud Photo Library, въобще ще са желани от потребителите на Android. В края на краищата за тях има десетки алтернативи. Ако обаче Apple иска наистина да разшири ангажимента си към Android, то компанията трябва да убеди в това своите разработчици. Добра възможност за това е наближаващата конференция WWDC 2016, която вероятно ще се състои през лятото. Може би именно на нея компанията от Купертино ще разкрие повече за плановете си за Android.

Повече по темата вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още