IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АЕЦ "Козлодуй" няма да иска промяна на цените на тока от юли

В момента НЕК дължи на централата около 140 милиона лева

20:58 | 27.02.15 г.
АЕЦ "Козлодуй" няма да иска промяна на цените на тока от юли

Най-големият производител на ток в България - АЕЦ "Козлодуй", няма да иска промяна на цените от юли*. Това съобщи пред БНР изпълнителният директор на централата Димитър Ангелов.

Ангелов посочи, че в момента НЕК дължи на централата около 140 милиона лева.

От електрическата компания обаче не дават конкретната си прогноза за промяната в цените на тока.

По-рано днес от EVN България заявиха, че ще направят предложение пред енергийния регулатор за повишаване на крайните цени на електроенергията средно с 6,98%.

Малко по-късно от ЧЕЗ България съобщиха, че с новото ценово предложение ще поискат от енергийния регулатор признаване на действителния размер на регулаторната база на активите на разпределителното им дружество (ЧЕЗ Разпределение), която ще бъде актуализирана с балансовата стойност на активите съгласно годишния финансов отчет за 2014 г. в размер на над 657 млн. лв. и с извършените инвестиционни разходи за 2013 г. и 2014 г. на стойност 159 млн. лв.

Третото електроразпределително дружество у нас - "Енерго-Про", възнамерява в заявлението си до регулатора да предложи признаване на икономически обоснованите разходи за осъществяване на лицензионната дейност и предоставяне на качествена услуга на клиентите, съобщи БТА.

Предложението на "Енерго-Про" предвижда средногодишна инвестиционна програма за следващия регулаторен период в размер на над 66 млн. лева, разходи за амортизации, разходи за балансиране на електроенергийната система, както и коригиране размера на технологичните разходи и нормата на възвръщаемост до актуалните им нива.

*Новият регулаторен период на ДКЕВР е от 1 юли 2015 г. до 30 юни 2016 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още