IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова: България като кинодестинация ще увеличи броя на туристите

Министърът на туризма представи нов рекламен клип на България

13:39 | 11.10.15 г. 3
Ангелкова: България като кинодестинация ще увеличи броя на туристите

Превръщането на България в кинодестинация ще донесе допълнителен ръст на туристите. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова при представянето на нов рекламен клип на България, съобщава Агенция „Фокус”.

По думите на министър Ангелкова този клип показва тясната връзка между туризма и киноиндустрията и за това колко много туристи се привличат, благодарение на киното.

„Аз вярвам, че с общи усилия фокусираното върху България и превръщането й в кинодестинация ще ни донесе допълнителен ръст на туристите и ще ни помогне в усилията за намаляване на сезонността на туризма”, допълни тя.

Споре нея в България са идвали и с усилията на филмовите компании, ще продължат да идват известни личности. Министър Ангелкова допълни обаче, че е необходимо заедно да положим още повече усилия.

Именно за това в сформирана работна група между министерствата на туризма и икономиката, на която се обсъждат възможностите за стимули за киноиндустрията у нас. Министър Ангелкова коментира, че тези стимули са свързани с идеи, заложени от едно изследване на Европейската комисия, което предвижда възможностите за данъчна ваканция, данъчен кредит и фискални отстъпки.

Тя обясни, че трябва да се премине през процедура по нотификация, но тя е строгорегламентирана в ръководството на ЕК за 5 години, така че ще е възможно да бъде предвидена за всеки един инвеститор в областта. „Ние проучваме всичко това, което се прави в другите страни. Това прави работната група. Целта е да предложим това, което би било най-подходящо за нашите условия, за да може да има полза”, заяви министър Ангелкова.

Новият рекламен клип на България изцяло променя начина, по който искаме да се говори за страната ни.

„Точно 10 месеца работим за изработването на този нов рекламен клип на България. Неговата подготовка изцяло променя начина, по който искаме да се говори за България и за първи път с името и лицето си в него застават пред камера и рекламират България много известни личности”, заяви министър Ангелкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
България - не за българите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 8 години
:) твоето изказване е чист вид популизъм и демагогия :) ... Сергей, ти ли си ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Nathan
преди 8 години
Това е поредната безсмислена авантьора на неадекватната министърка. След като сама се увери, че няма никакви ползи от рекламирането на гризли, американски орли, русалки и други митични същества Ангеликова предприе друга безсмислена авантюра - ще превръщала България в кинодестинация (!?).Вместо да си почисти плажовете и да задължи мутренските хотелиери да не изливат всичките фекалии от панелните си бардаци във фекланата яма, наречена ,,българско черномерие" се е захванала със задача, която не само тя , а цялата им управляваща коалиция с колективни интелектуални усилия не може да осъществи и изпълни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още