IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До края на март ще е готов проектът за укрепване на пътя Батак-Доспат

Спешни мерки трябва да се вземат за свлачища при участъци от пътищата Доспат - Сърница и Девин - Кричим

17:41 | 06.03.15 г.
До края на март ще е готов проектът за укрепване на пътя Батак-Доспат

До края на март Агенция „Пътна инфраструктура“ трябва да подготви проект за укрепване на свлачището по пътя Батак – Доспат, съобщават от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Това стана ясно по време на инспекцията на активизираните свлачища и срутища в Пазарджишка и Смолянска област, в която участваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенцията Лазар Лазаров.

Едното пътно платно липсва изцяло в резултат на новообразуваното свлачище, посочват от Министерството. С проекта за укрепването му ще се кандидатства за финансиране пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Друго свлачище пък може да доведе до отцепване на част от пътното платно на пътя Доспат – Сърница. Спешни мерки трябва да се вземат и за пътя Девин – Кричим. За голям участък от пътя ще се наложи поставянето на предпазни мрежи. В близост до взривеното свлачище има и още едно – ново, което също е опасно.

За големите проекти ще се кандидатства за финансиране пред Междуведомствената комисия, коментира Павлова. „Тя ни е единственият вариант, по който можем да очакваме финансиране на този етап“, обясни министърът.

По първоначална оценка на експертите поне 6 млн. лв. ще са необходими за решаване на възникналите само към този момент проблеми в Смолянско и Пазарджишко, посочва се още в съобщението на ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още