IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорден брой нови свлачища са се активизирали от началото на годината

Заради предстоящото снеготопене проблемът ще се задълбочи, предупреждава регионалният министър

16:51 | 18.02.15 г. 4
Рекорден брой нови свлачища са се активизирали от началото на годината

Рекорден брой нови свлачища са се активизирали от началото на годината. Това е коментирала на днешното заседание на правителството министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, става ясно от публикувания на сайта на Министерския съвет откъс от стенограмата на заседанието.

Новообразуваните свлачища са 26, съобщила е Павлова пред министрите. За сравнение, средногодишно досега новите свлачища са били двадесетина.

Регионалният министър изразява и опасенията си, че заради предстоящото снеготопене проблемът ще се задълбочи, а премиерът Бойко Борисов се разпорежда да се предприемат всички необходими мерки за превенция на бедствия.

От стенограмата става ясно, че продължават взривовете, за да се освободи пътят Кричим - Девин от падналата скална маса. След като скалите се разчистят, ще започнат и дейности по укрепването на ската, посочва Павлова.

На заседанието е присъствал и областният управител на Смолян, който изразява опасенията си, че бюджетът на Междуведомствената комисия за бедствия няма да стигне за преодоляването на последствията от свлачищата и наводненията. Премиерът посочва, че проблемите ще се решават поетапно заради липсата на средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
kane
преди 9 години
обичам да чета коментарите си!Искам да уточня последната част на коментара сиа именно че десните парии и сили постоянно изтъкват и насърчават частното а сметка на държавнотоДават данъците ни за образование на частни училища, а не на държавни например!Т.е. тяхната политика гласи че държавните структури не са подходящи за развитие, защото не са ефективни! А къде е този ефект когато се събират данъци и се дават на частните фирми или нон проф фирми -училища. Защо хората не записват ецата си там и не ги издържат като са толкова добър вариант за тях? Защо на индивида се отнамат парите с цел образование и се дават на часно образовнаие, след като това трябва да се случва дирктно от родители към частни учебни заведения?А не се случва явно!И е така - частното не е по-добро!Виждате ли те борците за "свобода на избора" как накланят везнитеХора които се борят за намаляване на държавното управление и влияние нямат място в управлението на държавата, защото те са един вид саботьори!Те разбива
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
aldy
преди 9 години
Свлачищата са пряк резултат от "работата" на дървената мафия, която пък се насърчава от най-високо място. Потопите също са резултат от хищническото изсичане на горите, но песоглавците отричат и все дъждовете и валежите им са виновни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
kane
преди 9 години
Ти пъкБългария в момента "процъфтява" в "рейгъномиката"А всички знаем основното мото на този строй: " държавата неможе да реши проблемите, защото тя е проблема"или с други думи казано...ЗАЕДНО СМЕ ПО-СЛАБИ ОТКОЛКОТО ПО САМИ!Фашизма мрази колективизма, защото когато хората са обединени са силниЗатова и фашиста бяга като дявол от тамян от синдикатите, защото на интервюто за работа лесно се договарят с празен хладилник...чудя се защо на народното събрание стои този остарял за съвремието ни надпис - съединението прави силата! Защо не го съборят като мавзолея..чудя се и защо десните партии искат да управляват държавата, когато постоянно се борят да я намалят, оптимизират, приватизират, реформират и т.н.... не са ли те троянски коне които заблудения избирател вкарва доброволно в парламента!Лесно им е с народ политически неграмотни у нас... докога незнам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
Сините камъни
преди 9 години
Така е, държавата като няма повече строително войски да поддържат пътища, горите, вече научихме думата свлачище!А няма държава, защото нашата централна банка не е подчинена на държавата!С една дума, държавата у нас са банките!И в Русия също, против което се бори Путин, да върне на хората банката!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още