IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ внася предложение за отмяна на забраната за къмпингуване

Министърът на туризма Николина Ангелкова също е обещала да се премахне тоталната забрана за къмпингуване в цялата страна

15:12 | 14.03.16 г. 15
Автор - снимка
Редактор
ГЕРБ внася предложение за отмяна на забраната за къмпингуване

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов депутати от ГЕРБ ще внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона А по Черноморското крайбрежие, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Отмяната ще стане с изготвянето на нови поправки в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Текстовете ще бъдат разработени в най-кратки срокове и ще бъдат внесени в деловодството на парламента в сряда.

Така на практика в парламента ще влезе за ново гласуване първоначалният проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше одобрен от министър-председателя и Министерския съвет на 30 декември 2015 г.

„Разпоредих спешни действия от страна на парламентарната група на ГЕРБ за отмяна на спорните текстове от закона, които забраняват палатките и къмпингуването. Още вчера заявих, че ГЕРБ не е автор на тази идея, но от коалиционна култура депутатите ни са подкрепили поправки в последния момент преди гласуването на второ четене на закона. Аз съм за установяване на правила и регулации и споделям мнението, че терминът къмпингуване трябва да бъде конкретизиран“, коментира премиерът Бойко Борисов. 

Малко по-рано днес за подготвяната отмяна на спорните текстове написа Борислав Сандов, съпредседател на партия „Зелените“ в профила си в социалната мрежа Facebook. Предстоят спешни действия за отмяна на забраната за къмпингуване. Започнало е съгласуване между институциите, написа Сандов.

Междувременно, за днес се организират протести в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе, Шумен, които да затвърдят искането за отпадане на тази лобистка поправка за забрана на къмпингуването на 100 м от плажа, която депутати вкараха в последният момент, без съгласуване с институциите и заинтересованите страни, допълва в поста си Сандов.

Той уточнява, че министърът на туризма Николина Ангелкова също обещала да се премахне тоталната забрана за къмпингуване в цялата страна, след като провела среща със „Зелените“ в сряда.

„Тексът, който е залегнал в промените в Закона за туризма, тя нарече грешка и недоглеждане. Очаквам добра субординация между институциите, прозрачност и участие на заинтересованите страни и гражданското общество, за да бъдат решени тези въпроси преди започване на летния сезон“, посочва още Сандов. 

 

Обади ми се Бойко Борисов, в конферентен разговор с Цецка Цачева. След това ми се обади и Николина Ангелкова. Предстоят ...

Публикувахте от Borislav Sandov в 14 март 2016 г.

 

Министерството на туризма удължи с две седмици срока за обществено обсъждане на промените в Закона за туризма. Причината е големият обществен интерес и за да бъде намерен баланс в направените предложения, както и за да бъдат прецизирани отделните текстове.

Миналата седмица президентът Росен Плевнелиев обяви, че ще сезира Конституционния съд за въведените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие глоби за къмпингуване и паркиране в 100-метровата зона от крайбрежието. Плевнелиев реши да не налага вето на законакакто поискаха граждански и природозащитни организации, а да го обнародва и да търси становището на съда, тъй като текстовете нарушават Конституцията и хартата на правата за човека, а въведените глоби са непропорционални на въздействието от къмпингуването върху природата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 0 rate down comment 2
the_evil_lord_Darth_
преди 8 години
Това е единствената циганищия в Държавата!Заради *** гласове на Кемперите/Кардарашите/никой не работи, а всички се ослушват каква нова глупостще става много важна! Това е удобно на Росен Плевнелиев, защото Кемперите /Кардарашите/ са удобният електорат за властта-на всякъде се налагат с циганищия и простотия, облечена във власт/мантата и очилата на някоя дърта секретарка от НАП,РДНСК или БАН-служителката им е патриций, а те/ненормалните кемперки/са й бразилците. Служителката спори, колегите си, а те спорят на пътя за някоя глупост и побъркват и изнервят всички. Като резултат от това-разбито трудово зъзнание, нервност, припряност и дисориентация от глупост./ДА ИЗГОНИМ НЕНОРМАЛНИТЕ КЕМПЕРИ /КАРДАРАШИ/ ОТ ХУБАВАТА НИ СТРАНА, ЗА ДА СЕ РАДВАМЕ НА ПЛОДОВЕТЕ НА ТРУДА СИ НАВРЕМЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 1
pepince
преди 8 години
Няма прошка за тези, погазиха всякакъв морал и човешки свободи...ОСТАВКА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 1
banana67
преди 8 години
Прости им Господи, те не знаят какво правят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 8 години
именно ето от това се оплаква и мизантропа. че не ги мислят законите ... без значение за кво е, то трябва да е разрешено без "еди-си-кои-места" ... а нашите бастуни правят обратното, те забраняват без "еди-си-кои-места" .... а забранителния режим води до корупция
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 8 години
по скоро се опитах да разширая фокуса :):) сори ако не съм се изказал изчерпателно... прави си, добави и закона за офшорките на кой, приеха го, после го поправиха, догодина ще го отменят :):) .. по скоро исках да каже че не само ние дето ги виждаме тези неща сме от суверена и ситуацията е патова ... ти как си мислиш че ще се нареди ако утре ги уволним и след месец два има пак избори ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 2
dr.5rov
преди 8 години
Нещата са по-лоши от казаното тука. Става въпрос за тотална забрана за бивакуване извън определените места. Няма да можеш да разпънеш палатка никъде в страната. Ето това се готват да направя господата от парламента. Тогава рибари за по два дена край язоври, съботно-неделни излети край язовири и реки - край. Различни лагери на експедиции било на спелеолози или алпинисти и на още много други - всичко това искат да стане забранено.Но аз си мисля, че всичко това е игра - искат да забранят навсякъде лагеруването и после да кажат - хайде от нас да мине, ще ограничим (забраним) само край морето. Така правим един Голям компромис и се вслушваме в гласа народен. Коментар и оценки няма смисъл да правя, тъй като няма да можете да ги прочетете, защото ще се появят само звездички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
не измествай фокуса. Не може да работиш сума време, да вземаш заплата и още куп придобивки и накрая да кажеш ОПА ГРЕШКА!Ми че те нещо свършили ли са? Приеха данък Уикенд, ама е въпрос на време и той да си иде, като данъка върху лихвата на Монката и като задължителните графици за отпуски и като прехвърлянето на здравните вноски и като.... е а стига вече *** ми дойди ми. Бойко нали е МЪЖКАР! Тва ли е мъжко поведение?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 8 години
по принцип си прав, ама ако гледаш на държавното управление като на частна фирма хептем се разминават нещата ... щото я ми кажи в коя частна фирма служителите избират шефа си (правя аналогия с това че държавните служители имат право да гласуват)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
Абе каква е работата на парламента? Да приема закони.Е питам аз, ако месец се занимаваш с приемането на закон, а после го отменяш, какво е това?Все едно да работиш един месец над някой проект, а после да отидеш при шефа и да кажеш "з***eби, ще го зарежем".Колко пъти си мислите, че ще го направите преди да ви уволнят?Е кой е шефа на парламента? Не, не е Цв Цв, а сме НИЕ суверена. Не е ли време да ги уволним?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 2
khao
преди 8 години
заради ПР го прави ...нали си гледам стената на фейса ... 3 дена оплаквания, и сега всички са доволни от победата ... и така като прегледаш заглавията в пресата, кой се набива на очи че им е донесъл победата ... ей тоя горе на снимката дето обеща реформи и излъга
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още