IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корпоративните събития ще доминират през новата седмица

БНБ ще проведе аукцион за продажбата на 6-месечни ДЦК за 200 млн. лв., а НСИ ще публикува данни за цените на жилищата през четвъртото тримесечие

09:28 | 19.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Корпоративните събития ще доминират през новата седмица

Очаква ни бедна откъм макроикономически новини седмица. За сметка на това пък корпоративните събития ще преобладават - предстоят увеличенията на капитала на Евроинс АД и Би Джи Ай Груп АД.

Всъщност работната седмица ще е по-дълга, защото на 24 януари (събота) се отработва 2 януари (петък).

В понеделник (19 януари) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 6-месечни краткосрочни съкровищни бонове с номинална стойност 200 млн. лв.

Националната агенция за приходите организира пресконференция по повод данъчно-осигурителната кампания през 2015 г. На нея ще бъдат представени новости в областта на декларирането и плащането на данъци и осигурителни вноски през новата година.

За вторник (20 януари) е насрочено общото събрание на акционерите на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ.

БНБ ще представи редовното си месечно издание „Информационен бюлетин“. Публикацията съдържа широкообхватни месечни статистически данни за цялата финансова система на България в четири сектора: финансов, външен, фискален и реален

В сряда (21 януари) ще заседават облигационерите на ХипоКредит АД.

22 януари, четвъртък, е началната дата за търговия с права на Би Джи Ай Груп АД.

В петък (23 януари) Националният статистически институт ще публикува данни за пазарните цени на жилищата през четвъртото тримесечие на 2014 г.

23 януари е началната дата за търговия с права на Евроинс АД. Застрахователната компания ще се опита да набере до 14,1 млн. лв., както и на практика да удвои капитала си от 23,5 млн. лв. Търговията с правата на борсата ще продължи до 5 февруари (четвъртък).

24 януари, събота, е работен ден. Отработва се 2 януари (петък), който бе обявен за почивен с цел сливането на новогодишните празници.

И през миналата седмица продължиха дебатите относно промените в пенсионния модел. От друга страна финансовият министър Владислав Горанов намекна, че България може да кандидатства за присъединяване към еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още