IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отхвърли жалбата срещу процедурата за тол системата

Фирмата най-вероятно ще обжалва решението на антимонополната комисия пред Върховния административен съд

16:56 | 03.06.16 г.
КЗК отхвърли жалбата срещу процедурата за тол системата

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отхвърлила жалбата на „Мархинженеринг“ ЕООД срещу обществената поръчка за изграждането на тол системата, показва справка в регистъра на антимонополното ведомство.

Припомняме, че Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обяви в началото на април обществената поръчка за изграждането на тол системата с индикативен бюджет 200 млн. лева.

Месец по-късно „Мархинженеринг“ ЕООД подаде жалба в антимонополната комисия срещу процедурата. Компанията атакува разяснения на пътната агенция за участниците в процедурата, както и решение за сроковете.

Според КЗК жалбата на фирмата е неоснователна, като комисията потвърждава и решението на агенцията за допълнителните разяснения и корекции в процедурата.

Вероятно фирмата ще обжалва решението на КЗК пред Върховния административен съд. Това ще забави процедурата с още около месец – два, т.е. изпълнител може да се очаква да бъде избран към есента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още