IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекари инвестират 3 млн. евро в нова ин витро болница

Близо 200 хил. са семействата с репродуктивни проблеми в страната

18:15 | 16.05.11 г. 1
Лекари инвестират 3 млн. евро в нова ин витро болница

Приблизително 3 млн. евро са инвестирани в нова специализирана болница за активно лечение по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина (СБАЛАГРМ) „София”. Проектът е дело на екипа на д-р  Явор Владимиров,  специалист по репродуктивна медицина с над 20-годишен опит, съобщиха от болницата.

Специализираната болница е изградена за две години и се нарежда сред най-големите  здравни заведения в страната, като в нея са разкрити 80 работни места. При проектирането и оборудването са спазени всички европейски изисквания.

По неофициални данни двойките с репродуктивни проблеми в България са над 250 000. Мястото на болницата е подбрано неслучайно да бъде далеч от пътни артерии, за да се осигури подходяща среда за развитието на ембрионите, обясниха от пресслужбата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
slavkovrr
преди 12 години
Той и Щерев строи нова болница, защото сегашната му е малка, пък и видя как може да се точи яко, от здравната каса!Пък в малките градове нека закриват болници и хората да умират.Новото източване на НЗОК започва чрез частните болници, който започват да никнат като гъби.Да си никнат, ама сами .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още