IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мисия на МВФ идва в България през ноември

Мисия на фонда ще бъде у нас в периода 4-9 ноември за редовното посещение за 2015 година

12:03 | 27.10.15 г.
Мисия на МВФ идва в България през ноември

Мисия на Международния валутен фонд (МВФ) ще посети България от 4 до 9 ноември, съобщи за БТА представителството на организацията в София.

"Мисия на МВФ ще бъде в България в периода 4-9 ноември за редовното посещение за 2015 година. Екипът ще обсъди с българските власти актуалното икономическо развитие и перспективи. Начело на мисията ще бъде г-жа Мишел Шанън", посочи постоянният представител на МВФ за България и Румъния Гилермо Толоса в изявление.

Експертите на Фонда ще се срещнат с представители на Министерството на финансите, Българската народна банка и други държавни институции, на неправителствени организации и на частния сектор.

В края на мисията експертите ще представят заключенията си. 

В заключителното становище на редовната си мисия от 4 до 13 март тази година у нас МВФ препоръча бързо транспониране на новата директива на Европейския съюз за възстановяване и закриване на банки заради КТБ.

Oсновният извод от мисията, проведена през юни 2014 г., бе, че политическата несигурност остава един от основните рискове за страната. Тогава Мишел Шанън призова за бързо размразяване на спрените европейски програми, намаляване на държавните разходи и подобряване финансите на държавните предприятия от енергийния сектор. Критика имаше и към спряната пенсионна реформа и в частност към замразената възраст за пенсиониране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още