IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модернизацията на спешната помощ заседна във ВАС

За ремонти и ново оборудване на спешните центрове в страната са предвидени 85 млн. евро по програмата "Региони в растеж"

16:53 | 05.07.16 г.
Модернизацията на спешната помощ заседна във ВАС

Проектът за модернизация на спешната помощ спира заради жалба във Върховния административен съд (ВАС).

Припомняме, че компанията, класирана от Министерството на здравеопазването на второ място в търга за подготовка на инвестиционния проект за ремонтите на спешните центрове, обжалва решението на ведомството за определяне на изпълнител пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Комисията е излязла с решение, публикувано на сайта й на 23 юни, с което отхвърля жалбата. Фирмата - „И Ем Ес“ ДЗЗД, обаче е обжалвала и пред съда.

Припомняме, че в началото на тази година Министерството на здравеопазването обяви тръжна процедура за подготовката на проекта за модернизация на спешната помощ, която ще се финансира с европейски средства от програмата за регионално развитие. В програмата са предвидени 85 млн. евро за реформите в спешната помощ.

Фирмата изпълнител на поръчката трябва да обследва сградите на спешните центрове в страната – почти 200, да подготви необходимите формуляри за кандидатстване за европейските средства за ремонтите, както и да подаде формулярите за закупуване на необходимото оборудване – линейки и други.

Това е втората спънка пред реформата на спешната помощ. Преди дни здравният министър предложи с нормативни промени да се отложи новият стандарт за спешна медицина за средата на януари следващата година заради обжалването му пред ВАС от организации на болниците, както и за да се даде повече време на лечебните заведения да отговорят на изискванията. 

Още здравни новини от България четете в Puls.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още