IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-дълго чакаме в банката, най-малко – на касите на автогарите

На опашки в банките българите прекарват средно 10 минути, в супермаркетите - повече от 4, а пред касите на автогарите - 3

13:15 | 09.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Най-дълго чакаме в банката, най-малко – на касите на автогарите

Най-дълго българите чакат на опашка в банките, най-малко - пред билетните каси на автогарите. Това показват данни от изследване на компанията ClientX, занимаваща се с проучвания по метода „таен клиент“.

На опашки в банките българите прекарват средно 10 минути, на касите в ж.п. гарите - почти 7, а в супермаркетите повече от 4. Най-бързо е обслужването в билетните каси на автогарите - 3 минути, а за пет минути обслужват в магазините за дрехи.

Според проучването четирима от петима българи са поздравявани от обслужващия персонал, когато пазаруват. Шведите и холандците са на първо място в тази класация, следвани от ирландците и испанците.

Едва половината от руснаците и 64 на сто от турците са поздравявани от обслужващия персонал. Почти 90 на сто от белгийците и 80 на сто от ирландците са възнаградени с усмивка, докато са обслужвани.

Най-начумерени според проучването са продавачите в Русия, Латвия и Турция.

Повече от половината от българските клиенти пък са обслужени с усмивка.

Най-недоволни от пазаруването са клиентите в Босна и Херцеговина – 92% - и Русия – 81%.

В България средно четирима чакат на опашка, също колкото в Дания, Румъния, Ирландия и Унгария, сочат данните от изследването. В Русия на опашка чакат 7 души, а в Италия - 6. Най-дълго в цяла Европа се чака в пощите и банките, а най-малко в магазините за дрехи и в заведенията за бързо хранене.

Качеството на обслужване на Стария континент е най-високо в магазините за дрехи, аптеките и заведенията за бързо хранене, а най-ниско в пощите, билетните каси на автогарите и в бакалиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още