IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетен е ръст от 34% на туристите от пазарите на туроператора Thomas Cook

Очаква се общият брой на туристите в България да достигне 250 хил. през следващия летен сезон

14:43 | 20.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Очаква се броят на туристите в България от всичките пазари на Thomas Cook да надхвърли 200 хил. през това лято, което е увеличение от 34% в сравнение с 2015 г. Планира се ръстът да се запази и през следващия летен сезон, като общият брой на туристите да достигне 250 хил. Това стана ясно по време на среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с Петер Фанкхаузер, генерален изпълнителен директор на Thomas Cook Group и Бьорн Сандстрьом, главен търговски мениджър на фирмата. 

 „За нас е много важно партньорството с големите туроператори като Thomas Cook и се радвам, че то дава толкова добри резултати в кратки срокове“, каза министър Ангелкова, цитирана от пресцентъра на министерството.

Тя подчерта, че през този сезон България се утвърждава като една от най-предпочитаните дестинации в региона и се отбелязват сериозни увеличения от редица пазари. Сред най-големите от тях е Германия. Очаква се да приемем около 125 хил. немски туристи през другото лято само по програмите на Thomas Cook Group, стана ясно по време на срещата.

Обсъдени са били и възможностите за организиране на обучения за квалификация на кадрите в туристическия сектор с представители на Thomas Cook.

Компанията е един от водещите в световен мащаб туроператори, развиващ дейност в 15 страни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още