IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът пак няма да заседава заради липса на кворум

Председателят на НС Михаил Миков не направи опит за повторна регистрация на депутатите, следващото заседание ще бъде в сряда

09:22 | 04.07.14 г.
Парламентът пак няма да заседава заради липса на кворум

Очаквано депутатите не събраха кворум и за днешното заседание на Парламента.

ГЕРБ изпълни заканата си и в 9 часа депутатите от опозицията не се регистрираха в пленарна зала. Вчера зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева обяви, че народните представители от партията ще бъдат всеки ден в Парламента, но няма да осигурят кворум до оставката на премиера Пламен Орешарски.

В залата присъстваха само106 народни представители от БСП и ДПС. Народните представители от „Атака“ също ги нямаше, след като лидерът на партията Волен Сидеров обяви, че националистите ще бойкотират работата на парламента.

Председателят на парламента Михаил Миков обяви, че следващото заседание ще е в сряда, вместо да направи опит за повторна регистрация.

„Не изпълнихме приетия дневен ред, въпреки че беше съгласуван с всички парламентарни групи“, коментира той.

Вчера Миков съобщи, че подготвя писмо до всички парламентарни групи, като настоява да бъде осигурен кворум за приемането на важни споразумения. Едно от тях е със Световната банка, с пари от която се финансира реформата във ВиК сектора.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още