IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пореден инцидент с взрив в завод за амуниции*

Експлозия е избухнала в цех на завод в град Мъглиж, има загинал

12:58 | 19.12.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Пореден инцидент с взрив в завод за амуниции*

Пореден тежък инцидент във фабрика за боеприпаси - експлозия е избухнала в цех на завод в град Мъглиж, предава Dnes.bg. Инцидентът е станал в частен завод за производство на амуниции и засега се знае, че един работник е затрупан, а други двама са ранени.  

Един човек е загинал, а трима са ранените при взрива в Мъглиж, съобщи по-късно за БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.  

Експлозията е станала в цехове на военния завод "Арсенал", но те са били наети от частна фирма.

"Мога да потвърдя, че е имало взрив в завода, съобщиха ми и за пострадали, но нямаме повече информация на този етап”, заяви по-рано пред Dnes.bg кметът на община Мъглиж Господин Господинов.

Той уточни, че заводът се намира източно от града и че това е най-голямата фирма в района.

Екипи на пожарната, полицията и Бърза помощ са на мястото на инцидента. Има и екипи на „Гражданска защита”. Очакват се и специалисти по взривовете. 

От министерството на здравеопазването посочиха, че в болницата в Стара Загора са транспортирани две жени - на 30 г. и 51 г. с изгаряния по тялото. Двете са обработени в Стара Загора и ще бъдат транспортирани в Клиниката по изгаряния на УМБАЛСМ „Пирогов”.  Спешен екип от Стара Загора е оказал спешна медицинска помощ и на мъж на около 40 г. с наранявания.

По разпореждане на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева мобилна станция за измерване качеството на атмосферния въздух вече пътува към мястото на взрива. Към района на инцидента са изпратени и специалисти от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Стара Загора, съобщиха от екоминистерството.

Това не е първият инцидент там. На 28 февруари 2014 г. в цех 130 на Завод 4 на оръжейния комплекс на "Арсенал" край Мъглиж избухна взрив, като вследствие на политравма с около 98% изгаряния загина работещ в завода мъж.

Припомняме, че през есента взрив в завода в Горни Лом обл. Видин (бившият завод “Миджур”), отне живота на 15 души. Това не е първият инцидент във фабриката, като преди няколко години има няколко случая на ранени при взривове, както и на един загинал. 

Преди около шест години взривовете в Челопечене до София се усетиха като малко земетресение в столицата, след това последва експлозия в с. Ловнидол, Севлиевско, а след това - отново в Горни Лом. По-рано през 2014 г. взрив имаше и в завода на ТЕРЕМ в Костенец, при който бяха ранени 10 души. 

*Информацията е актуализирана в 13.55 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Нашата държавица е бляскав (и за жалост гърмящ и наводняващ се) пример, за това как завършва опита да се създаде общество изградено на база единствено на лични права, свободи и интереси и напълно да се изключат , а по възможност и да бъдат заличени категории като задължения и отговорности.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
ABBA
преди 9 години
Пак да не се окаже, че цеха е собственост на самозабравил се масон.И пак няма да има виновни.И пак някой ще продава живота си за паница леща.И пак журналята ще възпяват либерастията!!!Либерастия = либерализъм + ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още