IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отпусна още пари за областните администрации и болница "Лозенец"

За осигуряване на дейността до края на 2012 г. на администрацията на МС и на второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към него се предвиждат 13,5 млн. лв.

19:23 | 06.12.12 г.
Правителството отпусна още пари за областните администрации и болница "Лозенец"

Правителството прие постановление за отпускане на допълнителни бюджетни кредити по бюджетите на Министерския съвет и на община Любимец. Средствата се осигуряват за сметка на икономии на разходи и на трансфери по републиканския бюджет, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Община Любимец получава 200 000 лв. за окончателно разплащане на строително-ремонтните дейности в СОУ "Ж.Терпешев" в града и за корекцията на река Селска в село Малко Градище.

За осигуряване на дейността до края на годината на администрацията на Министерския съвет и на второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към него (областните администрации и болница "Лозенец") са предвидени 13, 5 млн.лв. С тях ще се разплатят задължения към доставчици и дължими местни данъци и такси.

МС направи и промяна в ПМС 367/2011 за изпълнението на Закона за държавния бюджет на Република България за 2012 г. С нея еднократно се увеличават средствата за персонал за 2012 г. в Националния статистически институт.

Увеличението се прави с вътрешни компенсирани промени по бюджета на НСИ. То не води до увеличаване на индивидуалните работни заплати и не може да бъде използвано за допълнителни възнаграждения, а единствено за покриване на преразхода за други възнаграждения, който произтича от изпълнение на съвместни проекти с ЕВРОСТАТ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още