IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция даде само 1 ден срок за подаване на документи в търга за тол системата

Институцията на всяка цена се опитва да избегне нова жалба срещу процедурата

17:57 | 18.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Агенцията „Пътна инфраструктура“ даде само 1 ден срок за подаване на документи в търга за тол системата, въпреки че процедурата беше спряна няколко месеца заради обжалване.

Вероятно Агенцията се опитва на всяка цена да избегне нова жалба срещу обществената поръчка, тъй като се бърза с подготовката на системата за платено преминаване по първокласните пътища и магистралите и електронните винетки за леките автомобили.

Кандидатите могат да подават документи до 17 ч. на 19 май, т.е. утре. Офертите се планира да бъдат отворени на 22 май.

Обществената поръчка за тол системата беше обявена през 2016 г. Оттогава обаче тя непрекъснато се обжалва от различни фирми и е на практика блокирана.

На днешното заседание на парламентарната комисия по регионална политика министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков коментира, че въвеждането на тол системата е сред приоритетите на ресорното му ведомство. Като краен срок за въвеждането й той посочи, че това ще се случи до две години.

Пътната агенция подчертава, че срокът за изпълнение на поръчката е 19 месеца, т.е. ако няма нови обжалвания и се стигне до сравнително бърз избор на изпълнител, би трябвало България да има тол система през 2019 г.

Същевременно обаче Агенцията наскоро публикува обществена поръчка за отпечатване на винетки до 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още