IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичният общински съвет освободи директора на "Софийски имоти"*

Диян Цветков е отстранен заради изхарчени пари от касата на държавното дружество за лични цели

13:16 | 28.02.13 г.
Столичният общински съвет освободи директора на "Софийски имоти"*

Столичният общински съвет (СОС) освободи от длъжност директора на "Софийски имоти" Диян Цветков, съобщи БТА.

Предложението за освобождаването на Цветков беше направено от столичния кмет Йорданка Фандъкова на предишното заседание на СОС, след като общинският съветник от БСП Георги Кадиев представи фактури за купени маркови парфюми и алкохол, домакински уреди, лекарства, техника на стойност над 5000 лева за сметка на "Софийски имоти". Покупките са направени от Цветков в периода 19 юли 2012 - 23 януари 2013 година.

Миналата седмица Фандъкова заяви, че ще иска обявяване на нов конкурс за директор на "Софийски имоти" и определи разходите, направени от Цветков, като "безумни".

Общинските съветници отхвърлиха предложението на Георги Кадиев от длъжност да бъде освободен и директорът на "Топлофикация - София" Стоян Цветанов.

Според Фандъкова независимо, че става дума за малка сума, решението за отстраняването на шефа на "Софийски имоти" ще е дисциплиниращо за всички общински структури.

Принципал на дружеството е общинският съвет и затова решението трябваше да бъде гласувано от съветниците.

По-късно заместник-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев съобщи, че до два месеца може да бъде избрано ново ръководство на "Софийски имоти".

До избирането на нов директор дружеството ще бъде управлявано от Добри Бориславов и Полина Витанова - членове на Съвета на директорите на "Софийски имоти", като Витанова ще е изпълнителен директор.

* Допълнена с избора на ново ръководство към 15.50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още