IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна изграждането на газопровод между Добрич и Силистра

Стойността на проекта е малко над 12 млн. евро, а изпълнител е "Булгартрансгаз"

14:40 | 05.03.13 г.
Започна изграждането на газопровод между Добрич и Силистра

Със символичната първа копка днес беше даден старт на проекта, предвиждащ изграждането на газопровод между Добрич и Силистра, предаде БТА. Началото на строителните работи даде изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Кирил Темелков.

Първата стъпка е изграждането на автоматична газорегулираща станция Силистра в землището на село Калипетрово, допълват от „Булгаргаз“. Газопроводът е с дължина от 80 километра и диаметър 350 мм. Капацитетът ще бъде за пренос на 100 хил. куб. метра природен газ на час.

Стойността на проекта е приблизително 12,3 млн. евро, като 9,2 млн. евро от средствата са от Международния фонд „Козлодуй“, а останалото се финансира от „Булгартрансгаз“. Срокът за изпълнение е до началото на януари 2014 година.

Проектът ще даде възможност за газифициране на общините по трасето на газопровода: Добрич, Тервел, Дулово, Алфатар, Силистра. 

Разрешителното за строеж на газопровода беше дадено в края на 2012 година от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още