IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

21st Century Fox оттегли офертата си за придобиване на Time Warner

Реакцията на пазара след отправеното предложение прави сделката непривлекателна за нашите акционери, посочва Рупърт Мърдок

08:58 | 06.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
21st Century Fox оттегли офертата си за придобиване на Time Warner

21st Century Fox е оттеглила офертата си за придобиване на Time Warner, посочи в изявление във вторник компанията.

Главният изпълнителен директор на 21st Century Fox Рупърт Мърдок отбелязва, че предложението е "значителен стратегически знак". Подходът на водената от него компания пък "винаги е били приятелски".

Въпреки това според Мърдок отказът на Time Warner да приеме офертата на стойност 80 млрд. долара е довел, в съчетание с други фактори, до решението му да оттегли предложението си, пише CNBC.

"Реакцията при цената на акциите ни след отправеното предложение подценява нашата сила и прави сделката непривлекателна за акционерите във Fox", казва той. "Тези фактори, съчетани с нашия ангажимент да бъдем както дисциплинирани в подхода ни, така и фокусирани върху добавената стойност за акционерите във Fox, доведоха до оттегляне на нашата оферта", допълва милиардерът.

Книжата на Time Warner поевтиняха с повече от 12 на сто, след като 21st Century Fox отправи предложението си за придобиване на дружеството. Същевременно пазарната оценка на акциите на Fox се покачи с почти 8%.

Time Warner е "ангажирана с повишаване на силата си в дългосрочен план и ние с нетърпение очакваме да продължим да постигаме значителна и устойчива възвръщаемост за всички акционери", отбеляза компанията в отделно изявление.

Fox също така обяви, че Бордът на директорите е дал зелена светлина за обратно изкупуване на акции в размер на 6 млрд. долара.

"Тази значителна възвращаемост на капитала подчертава продължаващия ангажимент на компанията към дисциплинираното разпределение на капитала и връщане на добавената стойност за акционерите по разумен начин", заявява още Мърдок в съобщението си за медиите.

Още за Мърдок вижте в материала на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още