IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq продължава похода си нагоре*

Акциите на Хеrox пропадат с над 10% след слабия тримесечен отчет

17:18 | 24.04.15 г.
Nasdaq продължава похода си нагоре*

Американските индекси не намират единна посока в началото на сесията в петък, като технологичният Nasdaq отчита нова рекордна стойност след възхода си от четвъртък.

"Това ми прилича на тиха присъда от страна на пазара, че сезонът на отчетите е приемлив", каза Марис Ог, президент на Tower Bridge Advisors.

McDonald's добавя 0,6% въпреки колебливия финансов отчет, представен по-рано тази седмица.

Акциите на Xerox отстъпват с 10,6 на сто, след като компанията публикува тримесечния си отчет, които не оправда очакванията на анализаторите. Компанията също така намали прогнозата си за цялата година на фона на силния долар.

Книжата на AstraZeneca спадат с 2,3%, след като компанията съобщи, че продажбите ѝ са намалели с 6 на сто през първото тримесечие, като се позова на нарастващия долар и конкуренцията от страна на генеричното лекарство Nexium.

Данните от страната показаха, че стоките за дълготрайна употреба, изключвайки транспортните средства, са спаднали с 0,2%. Резултатът остана под очакванията за леко покачване, но все пак се оказа далеч по-добър от понижението с 1,3% през февруари.

Включвайки транспорта, данните показаха увеличение от 4% за март, надминавайки очакванията за умерен скок след разочароващия спад от 1,4% през февруари.

Доходността по 10-годишните облигации на САЩ отстъпва до 1,93%. Щатският долар губи позиции спрямо основните световни валути, с изключение на еврото.

* Aктуално към 17:10 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още