IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell пуска таблета си Streak на пазара през юни

Streak ще се конкурира с iPad чрез възможността да бъде използван и като мобилен телефон и камерата в предната си част, предназначена за видеоразговори

21:29 | 25.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Dell пуска таблета си Streak на пазара през юни

Таблетният компютър на Dell – Streak, се надява да се конкурира с iPad на Apple чрез възможността да бъде използван и като мобилен телефон и камерата в предната си част, предназначена за видеоразговори.

Петинчовият таблет ще бъде пуснат за продажба следващия месец във Великобритания през мобилния оператор O2 и Carphone Warehouse. От Dell все още не са обявили цената му. Очаква се в САЩ таблетът да бъде пуснат за продажба през лятото, предаде Ройтерс.

Компанията днес представи официално продукта, след като преди две седмици главният изпълнителен директор Майкъл Дел позволи той да бъде „зърнат“ на конференция в Сан Франциско.

Таблетът на Dell ще поддържа операционната система на Google - Android.

Някои анализатори обаче са скептично настроени, че Streak ще може да се конкурира с iPad в една ключова област – софтуерните приложения. Над 200 хил. приложения работят както с iPhone, така и с iPad, който беше пуснат на пазара в САЩ през април, а в края на тази седмица започват и международните му продажби.

Стивън Фелис, ръководител на отдела на Dell за малкия и среден бизнес, е посочил, че Streak ще бъде насочен към потребителите, но целта на компанията е да прави таблети за големи корпорации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още