IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай се ангажира да промени валутния си курс, без обаче да посочва срокове

Двудневните преговори между САЩ и Китай приключиха с някои споразумения по спорни въпроси като валутните курсове и търговията

22:20 | 25.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Китай се ангажира да промени валутния си курс, без обаче да посочва срокове

Най-широкообхватните разговори в историята на съвременните отношения на САЩ и Китай приключиха с някои споразумения по спорни въпроси като валутните курсове и търговията, предаде Wall Street Journal.

Китай е поел ангажимент постепенно да промени валутния курс на юана, без обаче да посочва срокове за това.

По отношение на действията на Пекин, които чуждестранни компании определят като протекционизъм, от китайска страна са дали надежда за създаване на резолюция в Световната търговска организация.

Освен това китайските власти са обещали да работят заедно със САЩ и други страни за разрешаване на кризата в отношенията между Северна и Южна Корея, отново обаче без да се посочват подробности как ще стане това.

Финансовият министър на САЩ Тимъти Гайтнър е определил постигнатите споразумения като „напредък. Въпреки това се очаква натискът на щатските законодатели за постигане на по-конкретни действия по отношение на валутната търговия да се увеличи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още