IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобул отрече да съди масово длъжници

Фирма, изкупила задължения към оператора, ще си събира парите по съдебен ред. Според компанията не става въпрос за цели 80 хил. дела

19:45 | 27.05.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Глобул отрече да съди масово длъжници

Глобул не е завеждал масови дела срещу клиенти с непогасени задължения. Това се казва в позиция на компанията по повод публикация на „Дневник“, че след изкупени от фирмата „С.Г. Груп” вземания на мобилния оператор са започнати над 80 хил. дела за събиране на вземанията.

Според цитирани от вестника изявления на председателя на Софийски районен съд Красимир Влахов големият брой дела щял да блокира съда през лятото.

„Глобул няма намерение да завежда съдебни искове срещу некоректни длъжници нито в посочения в тези публикации брой, нито в посочения срок и в този смисъл изнесената информация не отговоря на истината“, казаха от компанията.

От оператора обясняват, че политиката им предвижда завеждането на съдебен иск единствено като последна възможност за събиране на вземания и то единствено след като са били изчерпани всички други законни начини и форми за събиране на тези вземания.

Глобул има договор с „С.Г. Груп”, по който фирмата в момента събира задължения на клиенти от името и за сметка на оператора. Не се уточнява какви планове за съдебни дела има това дружество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
antodim
преди 13 години
а като не си плащаш, по-коректен ли си от тях?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
jikev
преди 13 години
Редно е някой да разгледа договорите, с който Глобул заробва клиентите си!Колко са абонатите им и как е възможно 290 000 от тях да са нередовни, та чак за съд???Я Съда да прочете безумните условия в договорите им, да го обяви за юридически неиздържан и проблема ще се реши.На момента ще се освободят от 290 000 нерешени дела!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
brani63
преди 13 години
Убеден съм,че Глобул лъжат. АЗ получих писмо от СГ Груп, за 55 лв. Без да съм получил никакво писмо от Глобул. Когато отидох в офис на Глобул да платя при сътрудниците им се водеше, че имам задължение от 6.48, а на касата 55 лв. Оказа се, че Глобул са прекъснали договора ми и са дали данните ми на СГ Груп, без дори да се опитам да ме потърсят. Същото се слючи и с мои познати. Просто Глобул са най-некоректните от 3-те оператора в България. Хора пазете се от тях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още