IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Raiffeisen отчита печалба от 166 млн. евро за първото тримесечие

Повечето показатели на една от банките с най-големи позиции в Източна Европа обаче се влошават

19:04 | 31.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Raiffeisen отчита печалба от 166 млн. евро за първото тримесечие

Австрийската банка Raiffeisen International, една от финансовите институции с най-големи инвестиции в региона на Централна и Източна Европа, отчита печалба от 166 млн. евро за първото тримесечие на годината. Това е повече от очакванията на анализаторите, но дава и сигнали за безпокойство.

Печалбата преди данъци на банката бележи почти двоен ръст през първото тримесечие на годишна база. Голяма част от това обаче се дължи на значително ограничените спрямо миналата година резерви, пише FT.

Печалбата от традиционната дейност на банката се е свила с 20 на сто, като оборотът при корпоративното банкиране е с 8 на сто по-слаб. Спад се наблюдава и при приходите от такси и комисионни, както и при нетния лихвен доход.

При лошите кредити се наблюдава увеличение от 1 процентен пункт и те вече са 9,8 на сто. Основна причина за това е влошаването на ситуацията с лошите кредити в Русия, Унгария и Украйна.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още