IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P: Жилищните цени в Европа може да паднат още

Цените на имотите на няколко големи пазара може да се понижат по-късно тази година или в началото на 2011 г.

17:57 | 01.06.10 г. 1
S&P: Жилищните цени в Европа може да паднат още

Жилищните цени в няколко европейски държави може да започнат да падат повторно след достигането на пик преди около три години, защото все още са надценени, пише в анализ на Standard & Poor’s.

Цените може да се понижат по-късно тази година или в началото на на 2011 г., прогнозират от базираната в Ню Йорк рейтингова агенция в свой анализ, публикуван днес и цитиран от Bloomberg.

Най-надценен е френският пазар, следван от британския и испанския. Цените на жилищата в Германия представляват най-добрата стойност, смятат още от S&P.

Жилищните цени са започнали да падат в Европа през втората половина на 2007 г., според данните от анализа. Като се изключи Ирландия, спадът вече се е забавил в много държави, включително във Франция, Италия, Испания и Холандия, посочват от агенцията.

“Държавите, които стават свидетели на съживяване на жилищните цени, в никакъв случай не са вече извън опасност“, казва икономистът Жан-Мишел Сикс, който е автор на анализа. “На няколко пазара остава вероятността за втори спад.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 12.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mantis
преди 14 години
вероятно става въпрос за надценени спрямо доходите, интересно за източна европа каква е оценката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още