IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP инвестира 1 млрд. долара и уволнява 3 хил. служители

Сметките на компанията показват, че тези стъпки ще доведат до годишни икономии в размер на до $700 млн. до 2013

20:46 | 01.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
HP инвестира 1 млрд. долара и уволнява 3 хил. служители

Американската компания Hewlett-Packard (HP) смята да инвестира 1 млрд. долара в услугите си за корпоративни клиенти и предвижда да съкрати 3 хил. свои служители, или 1% от персонала, през следващите три години.

Тези планове са следствие от интеграцията в рамките на групата на компанията за корпоративни решения EDS, която беше закупена през 2008 г. за близо 14 млрд. долара, съобщава Ройтерс.

Сегментът на базите с данни за корпоративни клиенти е обект на ожесточено съревнование между няколко големи технологични групи в света, коментира агенцията.

HP, която заема лидерска позиция по размер на продажбите, уточнява, че инвестициите от 1 млрд. долара ще бъдат отчетени като извънреден разход до фискалната 2013 г. Половината от тази сума ще бъде отразена в отчета за третото тримесечие на настоящата година.

Що се отнася до съкращенията, броят на закритите позиции всъщност ще е по-голям (9 хил.), но паралелно ще бъдат създадени нови 6 хил. работни места – в отделите за продажби и доставки.

Сметките на компанията показват, че от планираните стъпки до 2013 г. ще бъдат спестявани между 500 млн. и 700 млн. долара годишно.

Към момента на борсовата търговия в САЩ акциите на HP поскъпват с 1,04% до 46,49 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:06 | 05.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още