IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уникална снимка на Монро и братята Кенеди

Единствената по рода си снимка ще бъде продадена най-малко за 23 хил. долара – високата цена се дължи на факта, че фотографирането на актрисата с държавния глава е било строго забранено

10:35 | 02.06.10 г.
Единствена по рода си, тази снимка е запечатала образите на Монро и братята Кенеди
Единствена по рода си, тази снимка е запечатала образите на Монро и братята Кенеди

В галерия в Лос Анджелис беше открита изложба, посветена на легендарната актриса Мерилин Монро. Основният експонат на изложбата е снимка, на която е запечатана среща между президента Джон Ф. Кенеди и актрисата, съобщава CNN. Тази снимка е уникална – въпреки многото приказки и коментари за връзка между двамата, нито един фотограф не е имал право да ги снима заедно.

Единствената по рода си снимка е направена на парти по случай 45-та годишнина на Кенеди на 19-ти май 1962 г., само няколко минути след като Монро изпяла "Честит рожден ден, господин президент." На снимката до актрисата е и братът на Джон – Робърт Кенеди.

През 60-те години слуховете за бурен романс между звездата в киното и политика добиват широка популярност. Смятало се също, че актрисата има връзка и с брата на президента – Робърт Кенеди, но до официална версия така и не се стигнало.

Независимо, че слуховете за романтична връзка между Монро и държавния глава винаги са били отричани, разпространението и снимането на двамата е било забранено. Всички съвместни снимки са били конфискувани от сътрудници на разузнаването и от ФБР, официалният фотограф на Белия дом също получава забрана да снима Монро и Кенеди.

Всички снимки на Монро и Кенеди били конфискувани, дори фотографа на Белия дом нямал право да снима двойката.

На 19-ти май 1962 г. обаче фотографът на президента направил серия от снимки на Монро и Кенеди, а след това взел филма вкъщи. Въпреки това той не успял да съхрани лентата - агенти на ФБР претърсили дома му и иззели всички негативи. Единствената снимка, която била спасена, днес може да се види на изложбата в Лос Анджелис. Снимка била спасена по чиста случайност – по време на обиска тя се намирала в апарата за сушене на фотоси, а него агентите пропуснали да проверят.

Снимката на Монро и Кенеди ще бъде продадена на търг. Очаква се цената й да достигне най-малко 23 хил. долара, пише изданието The Daily Mail. Изложбата и търгът в Лос Анджелис съвпадат с рождения ден на актрисата – на 1 юни Мерилин Монро щеше да навърши 83 години.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 06.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още