IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола отстъпи от 11-седмичния си връх

Петролните фючърси са поскъпнали с 4% през тази седмица и с 18% през последната година

09:30 | 23.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола отстъпи от 11-седмичния си връх

Цената на петрола тръгна надолу по време на днешната електронна търговия в Азия, заличавайки малка част от своята преднина за тази седмица, след като пазарните участници предпочетоха да приберат печалбите си от вчера, когато цената му се повиши до най-високото си ниво за последните 11 седмици.

Фючърсите на петрола поскъпват с 4% през тази седмица, след като редица американски компании, в това число eBayApple и Caterpillar, зарадваха инвеститорите с по-голяма от очакваното печалба за второто тримесечие, предаде Bloomberg.

Американският лек суров петрол с доставка през септември поевтинява с 38 цента, или 0,5%, до 78,92 долара за барел в електронната търговия на Нюйоркската петролна борса днес. Цената му се повиши силно с 2,74 долара, или с 3,6%, до 79,30 долара за барел вчера, което е най-високото й ниво от 5 май насам.

Междувременно петролът сорт брент губи 32 цента, или 0,4% от цената си, и се търгува за 77,50 долара за барел в часовете на електронната търговия на Лондонската петролна борса. Цената му скочи с 2,45 долара, или с 3,3% вчера, за да завърши търговията на ниво от 77,82 долара за барел.

За повишението в цената на петрола вчера помогнаха изненадващо добрите данни за частния сектор в еврозоната, които показаха, че производството и секторът на услугите се разрастват неочаквано през юли. По-рано през тази седмица стана ясно, че петролните запаси на САЩ са се увеличили повече от очакваното с 400 хил. барела за седемте дни до 19 юли.

През последните 12 месеца енергийната суровина е поскъпнала с 18 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още