IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интеркапитал привлече 3,6 млн. лв. чрез увеличението си

Това е най-голямото увеличение на АДСИЦ от близо две години

15:17 | 19.08.10 г.
Интеркапитал привлече 3,6 млн. лв. чрез увеличението си

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ привлече 3,6 млн. лв. чрез увеличението си, съобщи дружеството.

От привлечените средства 2,2 млн. лв. са от полски инвеститори, както физически лица, така и 3 институционални инвестотира.

Сумата от 3,6 млн. лв. е около 30% от общо привлечените от акционери средства от създаването на АДСИЦ-а. Това е и най-голямото увеличение на АДСИЦ в последната година и половина (след това на Адванс Терафонд АДСИЦ). Увеличението е и най-голямото на БФБ от над две години сред дружествата, строящи и продаващи недвижими имоти, като предишното е в началото на 2008 г., реализирано от Феърплей пропъртис АДСИЦ.

От 11 август 2010 г. акциите на Интеркапитал се търгуват и на борсата във Варшава, с което дружеството стана първото у нас, листвано на две борси. Търговията стартира при цена от 8,14 злоти за акция, което е с около 30% над цената на същите акции, но на БФБ-София, съобщават от АДСИЦ-а. Впоследствие цената се установи около 7 злоти за акция, което все още представлява премия над цената на БФБ от порядъка на 15%, уточняват от Интеркапитал.

Плановете на дружеството в следващите 12 месеца предвиждат листване на по-високия пазарен сегмент на борсата в Полша, както и евентуално ново увеличение на капитала.

АДСИЦ-ът изгради комплекс Марина Кейп в с. Ахелой, както и притежава комплекс в к.к. Боровец.

Днес няма сделки с акции на дружеството на БФБ-София, както и на борсата във Варшава, където търговията тече до 17:30 ч. българско време.

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ - облигации(4ICA)

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още