IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уволняват шефовете на ДНСК и Свиленградската митница по настояване на Борисов

Двамата шефове ще напуснат постовете си заради допускане на незаконно строителство в забранената за застрояване зона на язовир „Ивайловград” и злоупотреба с обществено доверие

13:13 | 13.10.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Уволняват шефовете на ДНСК и Свиленградската митница по настояване на Борисов

По настояване на министър-председателя Бойко Борисов днес ще бъдат освободени от длъжност началникът на Дирекция „Национален строителен контрол“ (ДНСК) Иван Симидчиев и началникът на митница Свиленград Стефан Марашев, съобщи правителствената информационна служба. 

Освобождавенето от длъжност ще бъде извършено от техните преки ръководители - министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

Двамата шефове ще напуснат постовете си заради допускане на незаконно строителство в забранената за застрояване зона на язовир „Ивайловград”, неупражняване на необходимия контрол в рамките на техните правомощия и злоупотреба с обществено доверие, се заявява още в официалното съобщение за освобождаването им от длъжност.

При проверки на НАП преди дни беше установено, че в митичното митничарско селище Ставри Димитрово, което се намира в закътан ръкав на язовир “Ивайловград”, има 45 имота, които нямат акт 16 и официално не съществуват в държавата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
rosybabe
преди 13 години
И какво сега други ще дойдат да лапат на тяхно място. Трябва да им конфискуват имуществото и да ги вкарат в затвора за назидание, а незаконните имоти трабва да се изравянт с земята и разходите да се заплатят от собствениците на незаконните имения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
lyusien
преди 13 години
И КАКВО ОТ ТОВА В други нормални страни ги пращат на прокурор заедно с кмета на населеното място Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още