IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още един фонд с имот у нас слиза от Лондонската борса

Търговията с акциите на Atlas Estates в Лондон ще бъде прекратена от 22 октомври; продължават да се търгуват на борсата във Варшава

10:12 | 18.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Още един фонд с имот у нас слиза от Лондонската борса

Бордът на директорите на инвестиционния фонд Atlas Estates Ltd. реши да прекрати регистрацията на компанията на алтернативния сегмент на Лондонската борса AIM.

Решението бе взето на извънредно общо събрание на фонда, проведено миналата седмица.

Atlas Estates, който притежава офис сграда в София, обяви още в края на 2008 г. евентуални планове за делистване от борсата.

По-рано тази година бе съобщено, че компанията е получила предложение за придобиване на цена от 90 пенса за акция.

В новото съобщение се обявява, че търговията с акциите на фонда в Лондон ще бъде прекратена на 22 октомври, а решението ще влезе в сила от 25 октомври.

Компанията ще продължи да се търгува на борсата във Варшава, като акционерите, притежаващи акции, които се търгуват в Лондон, ще могат да ги прехвърлят за търговия във Варшава, съобщават от фонда.

Atlas Estates е поредният фонд с имоти у нас, който се делиства от борсата в Лондон. В края на юли бе прекратена търговията на Bulgarian Land Development Plc (BLD), създаден от основателите на бившата Адрес груп (сега AG Capital).

През март миналата година пък от борсата се отписа фондът Bulgarian Property Developments PLC (BPD), след като бе придобит от британския милиардер Джо Луис след драматична инвестиционна сага, продължила повече от година.

Atlas Estates има портфолио от около 20 имота в различни страни в Централна и Източна Европа, включително и у нас. В края на юни миналата година от фонда съобщиха за Investor.bg, че търсят възможности за продажбата на единствения си актив у нас – офис сградата Atlas House (преди BSR Center) на бул. „Тотлебен“ в центъра на столицата. Фондът придоби сградата през 2007 г. от BSR Europe за 7,3 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още