IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма Трейдинг отчете 21% ръст в продажбите на стоки през септември

За деветмесечието приходите на компанията от продажби на стока и оборудване се повишават с 15% на годишна база, а печалбата достига 5,9 млн. лв.

16:09 | 18.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Софарма Трейдинг отчете 21% ръст в продажбите на стоки през септември

Софарма Трейдинг АД е реализирало за месец септември продажби на стоки в размер на 33 млн. лв. или ръст от 20,8% спрямо същия период на 2009, като през месеца не са извършвани продажби на медицинско оборудване, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез БФБ.

От началото на годината приходите на компанията от продажби на стока и оборудване са в размер на 289 млн. лв., като бележат ръст от 15% спрямо предходния отчетен период.

За септември 2010 година компанията регистрира нетна печалба преди данъци в размер на 1,88 млн. лв., а от началото на годината тя достига 5,9 млн. лв., което е ръст от 172% на годишна база.

През август компанията отчете 33% ръст в приходите от продажби на годишна база и печалба от 1,1 млн. лв. преди данъци, докато през юли ръстът бе 12%, а печалбата - 846 хил. лв.

В резултат от вливането на Софарма Логистика АД в Софарма Трейдинг АД, след което капиталът на Софарма Трейдинг се увеличи от 30 на 32,9 млн. лв., компанията е реализирала премии от новата емисия в размер на 1,2 млн. лв. и положителен финансов ефект от репутация в размер на 2,2 млн. лв., се казва в уведомлението.

С цел подобряване ликвидността на Софарма Трейдинг, през месец септември е била реализирана сделка с Българска банка за развитие за продажба на вземания на болници в размер на 8,5 млн. лв., като платената цена за сделката се покрива с натрупани и предявени неустойки за просрочие по договорите на продадените вземания, се казва още там.

Последната сделка с акциите на Софарма Трейдинг на БФБ е от 15 октомври на цена 1,46 лв. за брой, което представлява повишение от 2,8% от началото на годината и спад от 2,7% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 48 млн. лв.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още