IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Софарма Трейдинг започна да публикува месечни резултати

За юли ръстът на продажбите е 12,23% на годишна база, а увеличението на печалбата е 8 пъти

10:49 | 13.08.10 г. 1
И Софарма Трейдинг започна да публикува месечни резултати

Дистрибуционната компания Софарма Трейдинг АД реализира 12,23% ръст на продажбите си на годишна база до  34,9 млн. лв. за юли 2010 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Софарма Трейдинг АД е дъщерно дружество на Софарма АД. Компанията стана поредната публикуваща месечни данни за дейността си на БФБ-София. Първи това започна да прави Монбат АД, който публикува месечни приходи и печалби от 2006 г. Другите компании които публикуват месечни данни, са Софарма АД (изменение на приходите от вътрешен пазар, износ и общо), Инвестор.БГ АД (месечни приходи и изменение на годишна база), КТБ (печалба за месеца), Адванс Терафонд АДСИЦ (месечни данни за придобити и отдадени под наем и аренда земи) и Агро финанс АДСИЦ (месечни данни за придобити и отдадени под наем и аренда земи).

Положителните резултати на Софарма Трейдинг се наблюдават и в сегмента приходи от продажби на стоки, където ръстът е в размер 5,95%, уточняват от дружеството. Според Софарма Трейдинг АД основен фактор за добрите резултати са продължаващият ръст на пазара като цяло и разнообразяването на продуктовото портфолио и клиентските канали за реализация на продажбите.

През месец юли са реализирани приходи от продажби на медицинско оборудване в размер на 1,96 млн. лева.

Компанията е основният партньор за България на компанията за медицинското оборудване GE Healthcare.

От началото на годината приходите на Софарма Трейдинг АД са в размер на 220 млн. лева, или ръст от 10,76% спрямо предходния отчетен период. За юли 2010 г. дружеството реализира печалба преди данъци в размер на 846 хил. лв., при печалба от 110 хил. лв. за юли 2009 г.

В момента тече процедура по вливане на Софарма Логистика АД в Софарма Трейдинг АД. 

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма логистика АД(6SL)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
fortiss
преди 13 години
Много добри резултати. Който следи развитието на компанията ще ги оцени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още