IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма Трейдинг с 33% ръст на продажбите през август и печалба от 1,1 млн. лв.

За първите осем месеца на годината приходите от продажби на стока и оборудване нарастват с 14% на годишна база, а печалбата преди данъци надхвърля 4 млн. лв.

10:18 | 16.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Софарма Трейдинг с 33% ръст на продажбите през август и печалба от 1,1 млн. лв.

Продажбите на Софарма Трейдинг АД през август са нараснали с 33,3% на годишна база до 36 млн. лв. - най-големият им размер от началото на годината, се казва в прессъобщение на дружеството.

Продажбите на стока през месеца възлизат на 32 млн. лв. и бележат ръст от 18,5% - над средния, отчетен от началото на годината.

За първите осем месеца на годината приходите на компанията от продажби на стока и оборудване са в размер на 256 млн. лв. и бележат ръст от 14% спрямо предходния отчетен период.

За месец август компанията реализира печалба преди данъци в размер на 1,1 млн. лв., като от началото на годината тя достига 4,023 млн. лв. – ръст от 82% на годишна база.

Дистрибуционната компания започна да публикува месечни резултати от юли тази година, обявявайки 12,2% ръст на продажбите си на годишна база до 34,9 млн. лв. за месеца и печалба преди данъци в размер на 846 хил. лв. спрямо печалба от 110 хил. лв. за юли 2009.

През август по клиентски сегменти определящо значение има аптечният пазар със 70%-ен дял. В него стойност към продажбите добавиха успешните промоционални кампании на сезонни летни продукти, както и новосъздаденото звено по обслужване на клиенти, което изцяло пое следпродажбеното обслужване на Софарма Трейдинг, се казва в съобщението на дружеството.

Основен фактор за добрите резултати на компанията е и финализираният проект в областта на дистрибуцията на медицинска апратура, се казва още там. Той възлезе на обща стойност 4 млн. лв. без ДДС, и обхвана доставката, монтажа и пускането в експлоатация на апарат за позитронно–емисионна томография, комбиниран с 16–детекторен компютърен томограф (РЕТ/СТ) в Клиниката по нуклеарна медицина към УМБАЛ „Александровска” АД, гр. София.

Последната сделка с акциите на Софарма Трейдинг на БФБ е от 14 септември на цена 1,45 лв. за брой, което представлява повишение от 2,1% от началото на годината и спад от 7,6% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 43,5 млн. лв.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още