IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН: Срещу Християн Пашков има постъпили 4 жалби

В посредника Реал Финанс, където Пашков е бил изпълнителен директор, е започнала инвентаризация

16:57 | 28.02.11 г.
КФН: Срещу Християн Пашков има постъпили 4 жалби

В Комисията за финансов надзор наскоро са постъпили жалби от две юридически лица и две физически лица срещу Християн Пашков, съобщават от институцията.

"Жалбите са свързани с претенции на лицата, отнасящи се до невъзстановяване на парични средства, предоставени във връзка с Договори за доверително управление на портфейл от ценни книжа и Договори за брокерски и регистрационни услуги. Предвид на това КФН е започнала проверка на определени обстоятелства, свързани с дейността на лицето Християн Пашков - изпълнителен директор на инвестиционен посредник „Реал финанс” АД", заявяват от регулатора.

От Областна дирекция - МВР, гр. Варна, извършват проверка на криминални действия на Християн Пашков в качеството му на физическо лице. От КФН информират, че не може да отговарят за криминалния елемент в действията на същия, предвид което ще търси и оказва съдействие на разследващите органи.

На 23.02.2011 г. е постъпило писмо от „Холдинг Варна” АД - мажоритарен собственик на „Реал финанс” АД, за извършвана инвентаризация на активи и парични средства на дъщерното дружество - „Реал Финанс” АД, като в същото се изразява готовност за оказване на съдействие на контролните органи и такива, насочени към запазване интересите на трети добросъвестни лица, клиенти на инвестиционния посредник.

От наличната в КФН отчетна информация е видно, че към 31.01.2011 г. „Реал Финанс” АД отговаря на изискванията на Наредба № 35 за капиталовата адекватност и ликвидността на инвестиционните посредници.

В случай на сключени Договори за доверително управление на портфейл от ценни книжа и за брокерски и регистрационни услуги с Християн Пашков, по които лицата се считат за ощетени, моля сигнализирайте КФН на тел. 02/94 04 999.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още