IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хари Потър излиза на електронни книги

Очаква се сагата да постигне още по-големи продажби, отколкото хартиените издания

15:06 | 24.06.11 г.
<p>
	&nbsp;Джоан К. Роулинг при представянето на сайта Pottermore. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

 Джоан К. Роулинг при представянето на сайта Pottermore. Снимка: Ройтерс

Седемте романа за Хари Потър ще излязат като електронни книги през октомври, съобщи авторът на сагата - британката Джоан К. Роулинг по време на представянето на сайта Pottermore.

Електронните книги ще бъдат публикувани на сайта на няколко езика.

Роулинг категорично заяви, че не смята да пише осма книга за Хари Потър. „Приключих с Хари“, лаконично коментира писателката, цитирана от CNBC.

„Нямам планове да пиша нова книга. Сигурна съм, че приключих с робаните. Но беше забавно“, допълни Роулинг.

Новината е важна за целия издателски бранш, който Джоан Роулинг буквално овърша с историята си за Хари Потър. Книгите й постигнаха рекордни продажби – над 400 млн. екземпляра. Очаква се електронните издания да постигнат още по-високи резултати. 

В края на миналата година Джоан Роулинг се нареди на първо място след проучване на общественото мнение коя от знаменитостите вдъхновява хората до толкова, че с радост биха работи за нея.

 

Писателката задмина водещата на едноименното американско тоукшоу Опра Уинфри, както и първата дама на САЩ Мишел Обама. Изследването е направено от сайта OfficeCavalry, създаден, за да помага на онези, които работят за себе си и нямат шефове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още