IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Волфганг Шойбле: Светът е изправен пред 7 години на „ялов“ икономически ръст

В момента е необходимо да се приемат краткосрочните проблеми, за да се достигне до дългосрочни ползи, смята немският финансов министър

13:12 | 29.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Волфганг Шойбле, <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Волфганг Шойбле, Снимка: Ройтерс

Глобалната икономика е изправена пред вероятност от седем години на крехък и незначителен икономически прогрес, смята финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле, цитиран от Ройтерс.

Причина за тези мрачни очаквания е необходимостта от програми за фискална консолидация, посочва министърът.

Според Шойбле може да минат години, докато програмите за орязване на разходи започнат да дават резултат. Изказването си германецът е направил по време на среща на Нобелови лауреати по икономика в Швейцария.

„Вероятно предстоят седем години на слаб ръст на глобалната икономика“, е посочил Шойбле и е допълнил, че в момента става дума за избор между краткосрочни проблеми и дългосрочни ползи.

Финансовият министър на най-силната икономика в Европа е подчертал необходимостта от по-тясно коопериране между икономическите политики на Стария континент, за да може да бъде осигурен дългосрочен растеж.

„За да се случи това обаче са необходими незабавна консолидация и структурни реформи в Италия, Испания, Португалия и Гърция“, обяснява Шойбле.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още