IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оставката на правителството може да бъде разгледана още утре от депутатите

Утре председателят на парламента ще предложи разглеждането на оставката да бъде включено като точка в дневния ред на депутатите

22:00 | 23.07.14 г.
Оставката на правителството може да бъде разгледана още утре от депутатите

Реалистичен вариант е оставката на кабинета "Орешарски" да бъде разгледана от депутатите още утре, коментира председателят на Народното събрание Михаил Миков на излизане от сградата на парламента тази вечер. Според Миков обаче съществува и вариант оставката да бъде разгледана и на заседание в петък.

В четвъртък сутринта очаквам всички политически сили да дойдат в парламента и да бъде гледан проектът за решение за оставката на кабинета, каза още председателят на парламента, цитиран от Дарик. По-рано днес стана ясно, че в пленарната зала ще бъдат депутатите на "Атака", които бойкотираха заседанията на парламента в последните дни. 

От ГЕРБ пък бяха категорични, че ще бъдат в залата само за да гласуват оставката на правителството. 

Премиерът Пламен Орешарски подаде оставка минута преди 18 часа тази вечер. Очаква се утре Миков да внесе разглеждането й като точка в дневния ред на депутатите. За да стане факт това обаче, трябва да има кворум за старт на заседанието.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че оставката на кабинета е толкова закъсняла, че не може да й се зарадва. Един от лидерите на "Реформаторския блок" - Радан Кънев, честити на симпатизантите си оставката, но ги предупреди, че предстои много работа.

Антон Кутев от БСП пък похвали правителството затова, че е изпълнило голяма част от предизборните обещания на БСП. Червеният депутат беше категоричен, че протестиращите няма да живеят по-добре, след като правителството вече е подало оставка. 

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още