IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топливо увеличава консолидираната загуба с 61% за второто тримесечие

Приходите от продажби на компанията за периода се понижават с 10% на годишна база

16:30 | 29.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Топливо увеличава консолидираната загуба с 61% за второто тримесечие

Нетната загуба на Топливо АД през второто тримесечие се увеличава с 61% на годишна база до 1,605 млн. лв. Приходите от продажби на компанията за периода се понижават с 10% до 56,037 млн. лв. 

За полугодието загубата расте с 91% на годишна база до 3,058 млн. лв., а продажбите отстъпват с 1,4% до 114,571 млн. лв., показва консолидираният отчет на компанията, публикуван чрез БФБ.

Увеличението на консолидираната загуба за периода спрямо индивидуалната (2,878 млн. лв.) се дължи на отчетените в „Рама Петролеум“- Казахстан отрицателни разлики от промяна на валутните курсове в резултат на девалвация на националната валута (тенге) спрямо долара, се казва в междинния доклад за дейността на Топливо. Дружеството консолидира още Топливо ООО, Москва.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
От продажба на имоти през второ тримесечие на 2014г. са постъпили 362 хил. лв. и е реализирана печалба в размер на 208 хил. лв. Няколко поредни години дружеството следва програмата си по освобождаване от имоти с ниска рентабилност и едновременно с това се търси по-висока печалба от продажбата им. Приходите от продажбите се използват за поддръжка на складовите бази, се казва в доклада.

Търговската дейност на Топливо се осъществява в над 309 обекта, от които 234 търговски бази и магазини, 72 газстанции, бензиностанции и нафтопунктове, газоразтоварище в Добрич, завод за бутилиране на газ пропан-бутан в Бургас и газохранилище в Русе. Базите и другите обекти – недвижими имоти са разположени на цялата територия на страната.

Мажоритарен собственик на Топливо е Синергон Холдинг с дял от 73,42% към средата на годината. Юридически лица държат 13,58%, а физически – 13%.
 

Свързани компании:

Топливо АД(TOPL)

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още