IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лозана Василева е новият изпълнителен директор на ДФ "Земеделие"

Мотивите за смяната на досегашния ръководител Атанас Добрев не бяха оповестени

19:54 | 29.08.14 г.
Лозана Василева е новият изпълнителен директор на ДФ "Земеделие"

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) освободи изпълнителния директор на Фонда Атанас Добрев, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Мотивите за смяната не са посочени.

Новият ръководител на Фонда е д-р Лозана Василева. Тя е дългогодишен кадър от системата на земеделската структура. Била е директор на Областна дирекция ДФЗ-Пазарджик, уточняват от министерството.

Атанас Добрев беше избран за изпълнителен директор на фонд "Земеделие" на 14 юли т.г. след поредица скандали в институцията, които тръгнаха от конфликт между бившия аграрен министър Димитър Греков и предишното ръководство на фонда.

Преди рокадата на поста през юли министърът призова шефовете на ДФЗ да се оттеглят заради оплаквания от агросектора. Тогавашният директор Мирослав Николов пък отвърна с обвинения срещу Греков, че е лобирал за роднински фирми. Размяната на реплики прерасна в сигнали до прокуратурата.

Припомняме, че при встъпването си в длъжност Атанас Добрев каза, че е заварил 3 500 неподписани документа, сред които 2 000 забавени проекта в кабинетите на предишния изпълнителен директор на фонда Мирослав Николов и бившия зам.-изпълнителен директор Виолета Александрова. В тази връзка е изготвен доклад от 180 страници, който ще бъде предаден на прокуратурата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още