IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 2 септември

08:02 | 02.09.14 г.
Преглед на печата за 2 септември

Пътят Видин-Ботевград ще се финансира по "Транзитни пътища VI"

в. Капитал Daily

Разширението на пътя Видин-Ботевград до скоростно шосе ще бъде заложено като основен приоритет по програма "Транзитни пътища VI", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Програмата се финансира със средства от Европейската инвестиционна банка и републиканския бюджет. Ако всичко върви по план, реализацията на проекта ще може да започне още тази година.
Шосето е разделено на четири участъка: Видин – Монтана, Монтана – Враца, Враца – Мездра и Мездра - Ботевград. То е част от път Е79 и свързва пряко три европейски държави – Румъния, България и Гърция. С пускането в експлоатация на втория мост над Дунав при Видин - Калафат се увеличиха транзитните потоци в Северозападна България, като направлението се използва като най-кратък маршрут между Западна, Централна Европа и Бяло море, а също и като връзка на Европа с Азия.

Паркирането в цяла София може да стане платено

в. Сега

След двугодишни атаки на наредбата за паркиране на София, общинските съветници пуснаха за обсъждане нов вариант на документа, който да поправи атакуваните текстове. С него обаче се въвеждат още по-спорни правила. Ако бъдат приети в този си вид, предложенията създават възможността паркирането по всички улици, булеварди, площади и тротоари в града да стане платено.
За целта Столичната община предлага въвеждането на трета платена зона - "жълта". И в досегашния текст на наредбата има възможност да се въвежда жълта зона, но тя не е платена, а е "зона с режим на контролирано безплатно паркиране на коли с цел подобряване на организацията и контрола по паркирането", пише сега в наредбата. В новата наредба вече е записано, че зоната ще е платена в определени случаи.

Два месеца ще разследват член на ДКЕВР за конфликт на интереси

в. Сега

Два месеца ще отнеме проверката за конфликт на интереси на Еленко Божков, член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Това е срокът, в който Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси трябва да се произнесе дали той е нарушил закона. Сигналът е подаден от самия Божков миналия петък, научи в. "Сега".
Повод за това стана искането на служебния кабинет Божков, председателят на ДКЕВР Боян Боев и Лиляна Младенова да напуснат. Комисарите първоначално отказаха, но впоследствие Боев и Младенова дадоха оставки след разговор с министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов. Основният мотив за "поканата" към тримата бе, че те са правили политически изказвания. За Еленко Божков бе подчертано, че е в конфликт на интереси заради участието му в енергийни фирми. Самият той обяви, че е омерзен, няма да напуска и ще търси правата си.

Дават 6000 лева за програмисти в София

в. Стандарт

Компании пуснаха обяви в бюрата по труда с оферта за рекордните 6 бона заплата. Това става ясно от заявените свободни позиции, публикувани и в електронната трудова борса на Агенцията по заетостта, съобщи econ.bg. В столицата неизвестна фирма е обявила 4 позиции за програмисти на софтуерни приложения, които трябва да бъдат заети до средата на септември. Изискването е кандидатите да знаят английски и руски език, за да взимат 5993 лева на месец, установи проверка на "Стандарт". По 2650 лв. заплата пък дава работодател за инженери в телекомуникациите. Обявени са две свободни работни места в София с изисквания кандидатите да знаят китайски и английски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още