IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1 млн. долара глоба за Exxon Mobil заради петролен разлив в Йелоустоун

Пробив в петролопровод на компанията стана причина за изтичането на 63 хил. галона петрол в реката

11:57 | 25.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
1 млн. долара глоба за Exxon Mobil заради петролен разлив в Йелоустоун

Exxon Mobil беше глобена с 1 млн. долара заради петролен разлив през 2011 година, съобщава Daily Inter Like. Тогава пробив в тръбопровод стана причина за разлива на 63 хил. галона суров петрол в участъка на река Уелоустоун в Монтана.

Според властите в САЩ петролната компания не е направила необходимото, за да не допусне инцидента и не е взела предвид предупрежденията за проблеми с 20-годишния петролопровод Silvertrip Pipeline.

Почистването на реката е отнело месеци, а петролният разлив е убил риба и диви животински видове, посочва още изданието.

Компанията има 20 дни да поиска преразглеждане на решението за наказание. Говорител на Exxon вече коментира, че са получили документите по казуса и ще разгледат финалното решение на властите.

Досега петролната компания е платила 135 млн. долара за почистване и преодоляване на щетите от петролния разлив. Части от петролопроводът също бяха ремонтирани, посочва още Daily  Inter Like.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още