IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява въпреки значителния спад в резервите в САЩ

В сряда Администрацията за енергийна информация в САЩ обяви, че петролните резерви през седмицата до 24 юни са се понижили с 4,1 млн. барела

10:24 | 30.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Петролът се търгува с понижения в четвъртък, след като в сряда поскъпна заради значителен спад в резервите в САЩ, но се задържа на нива около 50 долара за барел, съобщи WBPonline.

Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се понижават с 1,14% до 49,31 долара за барел, а европейският бенчмарк поскъпва с 1,13% до 50,74 долара за барел към 10:10 часа българско време.

В сряда Администрацията за енергийна информация в САЩ обяви, че петролните резерви през седмицата до 24 юни са се понижили с 4,1 млн. барела.

В края на миналата седмица и в началото на настоящата петролът поевтиня рязко под влиянието на пазарната несигурност след референдума във Великобритания. В четвъртък миналата седмица близо 52% от британците подкрепиха излизане на страната от Европейския съюз, което доведе до разпродажби на международните пазари и срив в паунда.

Редица икономисти се опитват да изчислят икономическите последици за Великобритания и Европейския съюз, като вече няколко големи инвестиционни банки понижиха прогнозите си за ръста в Обединеното кралство и на глобално ниво.

Това има пряк ефект върху цената на петрола, защото създава опасения, че търсенето ще отслабне или най-малкото ръстът му ще се забави повече от очакваното.

По-късно днес се очакват данни за БВП на Великобритания, а инвеститорите следят политическите събития в Европа, включително надпреварата за поста на Камерън и отношенията между Брюксел и Лондон.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още