IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 25 август

07:46 | 25.08.16 г.
Преглед на печата за 25 август

Държавата прие по-строг контрол върху парите за борба със залаганията
В. Капитал Daily

За парите за борба с хазартната зависимост няма да могат да кандидатстват организации, които са свързани с организатори на хазарт. Това е една от промените в наредбата, в която е описано как трябва да се харчат средствата за финансиране на проекти с цел превенция. Те бяха приети от правителството в сряда. Подобно ограничение изглежда логично, но досега то не съществуваше. При последния (единствен досега) конкурс за избор на изпълнители на дейности за превенция и борба с хазартната зависимост бяха одобрени и свързани лица.

Екоминистерството ще се санира за почти 1 милион лева
В. Сега

Министерството на околната среда и водите, чиято централна сграда се намира на столичния булевард "Мария Луиза", ще бъде санирано срещу 900 000 лева. Това ще стане в рамките на половин година, а парите идват от Националния доверителен екофонд. За целта вече е обявена процедура за избор на изпълнител на ремонтно-строителните работи, предаде бгнес. Това е само една от сградите на министерството. Другата, която се използваше основно допреди няколко години, се намира зад фонтана на площад "Славейков".

Рашидов: Имало е инвестиционно намерение за тютюневите складове
В. Сега

За тютюневите складове в Пловдив, които бяха опожарени миналата събота, все пак е имало инвестиционно намерение. Това съобщава на колегите си от Министерския съвет министърът на културата Вежди Рашидов, става ясно от стенограма на заседанието. Онзи ден кметът на Пловдив Иван Тотев категорично заяви, че няма никакви намерения да се вдигат молове и хотели на мястото на унищожените сгради. Първоначално за умишлен палеж бе задържан бездомник от Пловдив, който по неговите думи живее в единия от складовете от 35 г. След това главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че това е основната версия за пожара, но не е единствената, и се закани да намери и евентуалния инвестиционен интерес зад палежа.

Дизелът гони 2 лева
В. Стандарт

С 4% скочи цената на пропан-бутана през последните дви по бензиностанциите у нас, сочи промерка на "Стандарт". Вчера литър автогаз се продаваше по бензиностанциите на "Газпром", "Ромпетрол" и "Еко Петролеум", съответно за 94,95 и 96 стотинки средно за литър. Само преди три дни екогоривото се предлагаше средно за 91 - 92 стотинки литъра по същите вериги.

КРС: Всяка втора жалба срещу телекомите е основателна
В. Труд

Всяка втора жалба срещу мобилните оператори е основателна. Това обяви Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията. Общо 1 643 жалби са подадени в комисията до 1 юли тази година, като 70 % от тях се отнасят до мобилните и фиксираните оператори. Около 43% от всички касаят покритието на телекомите, а около 60 са за възпрепятстване при преносимост на номерата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още