IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Застрахователните и пенсионните дружества ще бъдат във фокуса през седмицата

В последните дни на август ще научим и колко са пътували българите в чужбина през юли и какви са били цените на електроенергията през първото полугодие

10:04 | 29.08.16 г.
Застрахователните и пенсионните дружества ще бъдат във фокуса през седмицата

Новата седмица ще започне с данни за цените на електрическата енергия и природния газ за индустрията и домакинствата за първото полугодие на 2016 г., както и с данни за пътуванията на българите в чужбина през седмия месец от годината. Последният летен месец ще приключи с информация за работата на пенсионните и застрахователни дружества през 2015 г. Септември започва с общи събрания и статистика за цените на производител в услугите. 

В понеделник (29 август) Националният статистически институт (НСИ) ще обяви данни за пътуванията на българите в чужбина и посещенията на чужденци в България през юли 2016 г.

През деня ще излезе и статистика за пощенските услуги през второто тримесечие на годината.

Очакват се и данните от наблюдението на бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през август.

На същия ден националната статистика ще предостави информация и за производството и доставките на енергийни продукти през юни 2016 г.

В понеделник ще излезе и информация за цените на електрическата енергия и природния газ за индустрията и домакинствата за първото полугодие на 2016 г.

Във вторник (30 август) НСИ ще публикува статистика за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през юли 2016 г.

30 август е и крайната дата за търговия с права на Софарма имоти АДСИЦ във връзка с планираното увеличение на капитала на дружеството.

В сряда (31 август) националната статистика ще оповести предварителни данни за чуждестранните преки инвестиции през 2015 г.

Ще станат ясни и предварителните данни за разходите за придобиване на дълготрайни материални активи за миналата година.

НСИ ще публикува и предварителни данни за кризисните събития през изминалата година.

На същия ден се очаква и предварителна информация за промишлени продукти в натурално изражение - по номенклатура ПРОДПРОМ 2015 г.

В сряда статистиката ще публикува информация за пенсионните дружества и фондове за 2015 г. , както и данни за специализирани инвестиционни предприятия.

На същия ден ще станат ясни и предварителни данни за предприятията с нестопанска цел за 2015 г.

Националната статистика ще публикува информация и за застрахователните и презастрахователни предприятия за миналата година.

На 31 август ще бъдат оповестени и фискалните данни на НСИ за подсектори "Централно държавно управление" и "Социалноосигурителни фондове", както и структурна бизнес статистика за нефинансовите предприятия по предварителни данни за юли 2016 г.

В четвъртък (1 септември) НСИ ще публикува статистика за цените на производител в услугите за второто тримесечие.

През този ден ще се проведат общите събрания на Индустриален Капитал Холдинг АД и Дружба стъкларски заводи АД.

В петък (2 август) Българската народна банка (БНБ) ще обяви статистика за дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция за август 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:44 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още