IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Ганев: Няма рационалност в българския политически дебат

Това е и една от големите причини много хора да не участват в изборите, коментира икономистът от Центъра за либерални стратегии

22:05 | 27.03.17 г. 7
<p>
	<em>Георги Ганев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Георги Ганев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Няма рационалност в българския политически дебат, всякакви опити за рационализиране на дебата биват моментално отстрелвани и се преминава към емоционално-бабаитски изказвания, които поради някаква причина българският политически елит мисли, че му носят успех. Това заяви икономистът Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Това е и една от големите причини много хора да не участват в изборите“, смята Ганев. По думите му от гласуване се оказват хора, които търсят някакъв разум , някакви рационални аргументи и когато не ги видят, отвратено се отдръпват от процеса. „Тези хора трудно дават своето доверие и много лесно го оттеглят“, допълва той.

Колкото до представянето на „Реформаторски блок – Глас народен“, Да!България и Нова Република, които остават извън парламента, Георги Ганев посочва, че не може просто да се сумират техните резултати и да се твърди, че ако бяха обединени, щяха да са трета политическа сила.

Всяка една от трите формации имаше гласоподаватели, които нямаше да гласуват за нея, ако тя беше в комбинация с някоя от другите. Не може да се разсъждава чисто механично. От цялата история печеливш, доколкото може да се говори с някаква перспектива напред, излиза Да! България, защото това е чисто нова формация с един основен въпрос – Корупция и съдебна реформа. Въпросът е как ще разгърнат проекта оттук нататък“, коментира икономистът.

Целия разговор вижте във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 1
росен миленов
преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ Е НАЛИЦЕ МАФИЯ, КОЯТО УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА И ДЪРЖИ ОБЩЕСТВОТО В ПЛЕН ВЕЧЕ БЛИЗО 30 ГОДИНИ. Тази престъпна организация има пирамидална структура, която кореспондира с йерархичната структура на държавното управление. Повече прочети тук - http://dogovorat.com/post-3/Затова организирам РЕФЕРЕНДУМ ЗА СЪДЕНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ОТ ПРЕХОД. Виж тук - https://***.facebook.com/referendum.politici/ Извинявам се, че поствам коментара навсякъде, но нямам друга възможност за популяризиране!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 1
Dies Irae
преди 7 години
Точно, просто знаят, че ако си отворят устата ще стане най-лошото. Дори и феновете им ще започнат да задават въпроси и да мислят, а това е много лошо за политиците ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
data
преди 7 години
То ако това са "сините" - никой и няма да гласува за тях . Дано поне около Хр. Иванов поне да се завърти нещо смислено .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 3
data
преди 7 години
Статията може и да носи заглавието - "Зловредното влияния на Радан (Иван) върху българското дясно "А относно икономическия дебат - никой не искаше да го води смислено . НИКОЙ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
Dies Irae
преди 7 години
Най лошото е, че ни докараха, а и явно ни харесва до нивото да гласувам за някой който мразя за да не дойде на власт някой който ненавиждам. Това е все едно да гласуваме за Сталин защото мразим Хитлер. И в крайна сметка какво печелим ние, данъкоплатците? Като цяла статията е права, че в България политическия дебат е ампутиран. Просто всички лидери знаят колко са зле и за да не се излагат пред твърдия електорат и да го загубят предпочитат да не се борят за нов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
doba
преди 7 години
Спящият бик, абсолютно точно.Много хора не гласуваха за 'сините', защото не искаха гласът им да иде нахалост.Съединението прави Силата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 5
Спящият бик
преди 7 години
Напротив, ако бяха обединени, щяха да имат повече гласове от механичния сбор. Защото и тези, които гласувахме за ГЕРБ, за да не допуснем комунистите да се върнат, щяхме да гласуваме за тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още