IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчитат нарастващо търсене на необслужвани ипотечни кредити от Европа

Все повече финансови институции в еврозоната ще търсят възможности да продадат кредитите в своето портфолио

10:02 | 06.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отчитат нарастващо търсене на необслужвани ипотечни кредити от Европа

Базираната в Бостън консултантска компания в областта на продажбите на кредити DebtX съобщава за нарастващо търсене на необслужвани ипотечни кредити от Европа от страна на инвеститори от цял свят.

Компанията в скоро време смята да продаде ипотечни кредити на стойност 138 млн. евро, собственост на три финансови институции от Германия и Италия, съобщават от DebtX.

„Продажбите на дълговете от DebtX привличат широк инвеститорски интерес и ние очакваме активно наддаване и за трите портфейла“, казва управляващият директор на компанията Гифърд Уест, който отговаря за операциите й в Европа. „Европейският пазар за продажби на кредити остава много активен..., поради голямата ликвидност и нарастващия интерес към необслужвани кредити от инвеститори по света“.

В близките месеци DebtX очаква да осъществи още продажби на дългове, тъй като все повече финансови институции в еврозоната ще търсят възможности да продадат кредитите в своето портфолио, вместо да ги управляват в условията на продължителна рецесия.

Компанията ще продаде кредити на стойност 94 млн. евро, обезпечени с бизнес имоти в Германия на 23 април. На 14 май тя ще продаде дългове за 14 млн. евро, обезпечени главно с жилищни имоти в източна Германия.

Наред с това тя продава и необслужвани кредити за 30 млн. евро, обезпечени с бизнес активи в Италия.

Освен портфолиото от европейски кредити тя търси купувачи на дългове за още 500 млн. долара на различни пазари по света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още