IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергони ще увеличава капитала си до 1 млрд. лв.

Компанията е получила одиторска заверка без забележки и препоръки относно встъпителния си финансов отчет

17:04 | 13.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Енергони ще увеличава капитала си до 1 млрд. лв.

Съветът на директорите (СД) на Енергони АД е взел решение да сключи договор за съставяне на проспект за увеличение на капитала на дружеството до 1 млрд. лв. с инвестиционните посредници Мак Кап АД и КВС България.

Заседанието на СД е било проведено на 16 април 2010, се казва в уведомление, публикувано чрез БФБ.

Извънредно Общо събрание на Енергони, проведено на 27 ноември 2009, овласти СД да определи начина и условията по увеличението на капитала в срок от 9 месеца.

На въпросното общо събрание бе одобрено увеличение на капитала на дружеството от 250 хил. лв. на 547,563 млн. лв. поради осъщественото преобразуване чрез вливане на Роял Ресортс АД и Роял Инвестмънт ЕАД в Енергони АД

На 29 април 2010 е била извършена одиторска заверка от регистриран одитор Ърнст и Янг Одит ООД без забележки и препоръки за корекции на встъпителния финансов отчет на дружеството към 1 март 2010, се казва още в уведомлението.

Одитът е извършен във връзка с изисквания на Комисията за финансов надзор (КФН), която задължи БФБ да не допуска до търговия емисията на Енергони, докато не получи от КФН уведомление, че одитът е приключил с одиторско мнение без забележки, или до представянето на коригирани финансови отчети от страна на Енергони в съответствие с одиторското мнение.

През юни миналата година гръцката компания майка на Енергони обяви, че смята да инвестира 160 млн. евро във ветроенергиен парк в България. Проектът трябва бъде с мощност от 100 мегавата.

От компанията казаха, че 137 млн. лв от необходимите инвестиции ще бъдат предоставени чрез собствени средства, а останалото – от инвеститори. Проектът се очакваше да бъде стартиран през ноември, а строителните работи да продължат около година.

Наред с това Енергони възнамерява да инвестира 10 млн. лв. в изграждането на фабрика за бутилиране на минерална вода. 

Свързани компании:

Енергони АД(2EL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още